Lokal folketingskandidat

Runa Friis Hansen (Brønderslev)

Jeg er 36 år og uddannet Socialrådgiver.

Jeg bor til dagligt i Brønderslev sammen med mine børn, David på 8 og Solveig på 5, Jeg er født og opvokset i Skagen.

Jeg stiller op til folketinget fordi jeg ønsker at vi i Danmark får en mere solidarisk politik der prioriterer investeringer i vores velfærd. Kampen mod ulighed skal i min optik, altid stå øverst på dagsordenen.

Vores beskæftigelsesindsats skal ikke tages udgangspunkt i mistillid men være solidarisk. Vi skal sikre bedre vilkår til arbejdsløse, sygemeldte og reformramte og vi må ikke acceptere børnefattigdom.

Klimakrisen banker ikke kun på mere, vi står midt i den og det er dybt alvorligt. Vi skal hurtigst muligt finde nye løsninger som er bæredygtige, vi skal forbyde sprøjtegifte. Der skal investeres massivt i den offentlige transport og det skal gøres attraktivt og billigt at benytte den.

En anden vigtig mærkesag for mig er misbrugsområdet. I Danmark har vi heldigvis behandlingsgaranti, men vi sender alt for få i døgnbehandling. De steder der benyttes af kommunerne, er næste alle private og et ophold er dyrt. derudover er mange af stederne kristne og bøn indgår som en del af behandlingen. Jeg ønsker at vi i Danmark åbner vores egne offentlige døgnbehandlingssteder som ikke tager udgangspunkt i en enkelt trosretning.