Foto. Stadler

Enhedslisten og SF foreslår forsøg med batteritog i Nordjylland

  • Meget tyder på, at batteritog bliver en vigtig del af fremtidens løsning, når transporten skal drives af el produceret af vindmøller og solceller. Nordjylland bør også være med til at udvikle disse løsninger. Derfor foreslår Enhedslisten og SF, at Nordjylland skal forsøge at komme med i det forsøg med batteridrevne tog, som starter op i Nordsjælland og Vestjylland i 2020, udtaler Lene Linnemann og Susanne Flydtkjær, regionsrådsmedlemmer for SF og Enhedslisten i Region Nordjylland.
  • Disse forsøg følger op på gode erfaringer fra Østrig og Tyskland og meget tyder på, at batteritog bliver en del af den almindelige togdrift i Danmark i løbet af de næste 5-10 år. Set i det lys er det oplagt også at afprøve teknologien i Nordjylland, fortsætter Lene Linnemann og Susanne Flydtkjær.
  • Et sådan forsøg passer også fint ind i ambitionerne om at udvikle Nordjylland til et grønt foregangsområde. I dag arbejdes der med en plan, hvor togdriften i Nordjylland er fossilfri fra 2030, det kan vi nok gøre bedre – hvis der er politisk vilje hertil – så vi kan blive fossil- og emissionsfri langt før, siger Lene Linnemann og Susanne Flydtkjær.
  • Vi forventer en positiv modtagelse af dette forslag, slutter Lene Linnemann og Susanne Flydtkjær.

Yderligere kommentarer:
Lene Linnemann, tlf.: 61 74 40 57
Susanne Flydtkjær, tlf.: 26 85 34 97
Jens Toft (SF) tlf.: 40 27 26 85
Per Clausen (Enhedslisten) tlf.: 31 67 50 08